top of page

ds., 15 de jul.

|

Faura

MAIRANTÒNIA OLIVER "LAS MUCHAS" HABITAR MOSTRA DE DANSA

MAIRANTÒNIA OLIVER "LAS MUCHAS" HABITAR MOSTRA DE DANSA
MAIRANTÒNIA OLIVER "LAS MUCHAS" HABITAR MOSTRA DE DANSA

Hora i ubicació

15 de jul. del 2023, 20:30

Faura, Carrer Benavites, 46512 Faura, Valencia, Espanya

Sobre l'esdeveniment

Mariantònia Oliver

Mariantònia Oliver és coreògrafa, ballarina i gestora cultural. L’any 1985 junt amb Maria Muñoz van crear el grup professional de dansa contemporània La Dux i l’any 1988 va crear la seua pròpia companyia amb l’espectacle Ocho. Durant gairebé vint anys visqué i treballà a Barcelona on participà en nombrosos projectes tant com a intèrpret, per exemple amb Mark Tompkins o Tomàs Aragay, com a creadora, junt amb Juan Márquez o amb Jordà Farré.

Des de l’any 2000 té base a Mallorca on ha desenvolupat la seua carrera coreogràfica i un interés cap a aspectes socialment transformadors de les arts escèniques. Destaca el seu projecte “Las Muchas” i “Las Muchísimas” on treballa amb persones majors no professionals.

També ha impulsat i gestiona un Centre de Creació eiMa a Maria de la Salut i ha donat vida a La Impossible, un petit centre de formació de les arts del cos a Palma, on també exerceix com a pedagoga.

Las Muchas

Las Muchas parla de fragilitat, d’aquella que té a veure amb l’edat, amb cossos que ja no pertanyen al corpus d’allò social, que ja deixen d’estar al mercat oficial, però que estan més vius que mai i són, sobretot, més lliures: cossos que respiren, pesen, ballen, sedueixen, es mouen i es posicionen d’una altra manera. L’obra parla sobre deixar-se escoltar i deixar-se travessar per les experiències viscudes: físiques, emocionals, accidentals, polítiques, d’encobriment i de compromís.

Comparteix l'esdeveniment

bottom of page